Kluci mi jedí velmi málo bílkovin a tak stále vymýšlím, co bych jim udělala, aby jim to i chutnalo. Dneska jsem zahlídla podobný koláč a tak jsem ho rovnou přetvořila do varianty pro děti. Proč používám Xylitol? Protože se jedná o cukr s nízkým glykemickým indexem. Má o 40% méně kalorií než běžný cukr. Neškodí zubům, neutralizuje kyselý zubní plak, pomáhá zuby mineralizovat. Pokud nebudete mít xylitol, tak můžete rozmixovat banán, který rozhodně osladí každý koláč. Nebo někdy používám datlový či javorový syrup.

 

  • 500 g tučný tvaroh
  • 200 g jogurt
  • 4 vajíčka
  • Xylitol
  • 1 lžička raw kakaa

Postup: Smícháte tvarh, jogurt a vajíčka a dle chuti Xylitol (březový cukr). 1/2 nalijeme do formy. Do druhé poloviny dejte kakao a nalijte do formy. Poskládala jsem na něj ostružiny a broskve, co jsem měla doma.

Komentáře

Eva Strejcová

Jsem Eva a něco jsem v životě zažila. Byla jsem na druhém konci světa, vystudovala jsem vysokou školu, pracovala jako manažerka a proč? Abych zjistila, že v tom všem nevidím smysl života.