IMG_20190919_090450

Zdravý štrudl bez cukru

Tak zase něco, co děláme sladkého. Pro ty, kteří nemají rádi hodně ingrediencí, jako já.

ingredience těsto:

  • vanička tvarohu
  • 1 vajíčko
  • 2 hrnky ovesných vloček
  • 1 hrnek pohankové mouky (nebo přidáte ovesné vločky, dle potřeby lze ovesné vločky nebo pohankovou mouku vynechat), poměr si uděláte podle sebe

ingredience náplň:

  • 1 hrst namočených rozinek
  • 2 jablíčka
  • lžička skořice

Příprava těsto: rozmixovala jsem ovesné vločky a vyndala z mixéru. Přidala jsem vajíčko, mouku a vaničku tvarohu. Těsto jsem uhnětala a rozdělala na dva kusy. Pak jsem jej rozválela.

Náplň: Nejdříve jsem rozmixovala rozinky a pak jsem přidala jablíčka. Jednu rozválenou plochu jsem dala na vysypanou formu, dala náplň a pak přikryla další částí rozváleného těsta.

 

Nejedná se o nízkosacharidový štrudl. Ovesné vločky i pohanka mají vysoký obsah sacharidů. U nás doma ovšem nízkosacharidové zákusky moc nejdou, ale třeba nějaký ještě najdu.

 

 

Komentáře