Tak zase něco, co děláme sladkého. Pro ty, kteří nemají rádi hodně ingrediencí, jako já.
ingredience těsto:
- vanička tvarohu
- 1 vajíčko
- 2 hrnky ovesných vloček
- 1 hrnek pohankové mouky (nebo přidáte ovesné vločky, dle potřeby lze ovesné vločky nebo pohankovou mouku vynechat), poměr si uděláte podle sebe
ingredience náplň:
- 1 hrst namočených rozinek
- 2 jablíčka
- lžička skořice
Příprava těsto: rozmixovala jsem ovesné vločky a vyndala z mixéru. Přidala jsem vajíčko, mouku a vaničku tvarohu. Těsto jsem uhnětala a rozdělala na dva kusy. Pak jsem jej rozválela.
Náplň: Nejdříve jsem rozmixovala rozinky a pak jsem přidala jablíčka. Jednu rozválenou plochu jsem dala na vysypanou formu, dala náplň a pak přikryla další částí rozváleného těsta.
Nejedná se o nízkosacharidový štrudl. Ovesné vločky i pohanka mají vysoký obsah sacharidů. U nás doma ovšem nízkosacharidové zákusky moc nejdou, ale třeba nějaký ještě najdu.
Komentáře